24 май 2009

Да помогнем на децата да четат повече :)

Една много добра идея на Алекс от "Аз чета":

От днес "Аз чета" дава начало на кампанията "Дари книга. Чети повече!". На 7 юли 2009 г., когато най-големият блог за книги в България навършва точно 3 години, ще се съберем и ще занесем книги на децата от детско социално заведение.
Идеята е всеки да донесе по някоя от своите книги и да ги дари на дома, като по този начин ще заформим своеобразна библиотека. Ще се съберем и ще почетем на децата, за да събудим у тях интереса към четенето.
Предлагам всички заедно да изберем кой точно да бъде домът. Очакваме предложенията ви като коментари отдолу или на alex(at)azcheta.com. Следващите 2 месеца ще се нагледаме на предизборни "дарения" и обещания от подобен тип, но е важно да покажем, че добро може да се прави и не само по време на избори.
Споделете и с приятели и нека съберем повече книжки. Ако положим успешно начало, инициативата ще се превърне в традиционен акт на разпространение на любовта към четенето.
И така: "Дари книга. Чети повече!"


Познайте кой ще се включи с "Братята с лъвски сърца"! Елате и вие!

2 коментара:

  1. Аз не мога да предложа дом, ходила съм само в един в Света Троица и там имаше много спонсори. По-скоро се нуждаеха от специалисти, които да работят при тях... А къде и кога ще се събирате на 9 юли?

    ОтговорИзтриване
  2. здравей! когато се разбере точна дата, час и място, ще пишем :)

    ОтговорИзтриване