14 ноември 2008

Мравките не се предават. Аз също!

Вчера извърших невъзможното! Е, добре, почти невъзможното, защото все пак успях, а именно - изрових си детските книжки от мазето!!! Може и да не изглежда чак толкова трудно, но това е само защото не си слизал в моето мазе, не си ровил в скрина със стари книги, пред който има още 1261 шкафа :D Естествено, имах цел и тя беше да намеря "Мравките не се предават"! Рових, рових, рових, извадих всичко (!), но не се предадох, точно както мравката Фердо не го направи, и тогава я открих!!! Беше в ръцете ми, когато осъзнах, че всъщност изобщо не ми е толкова любима, колкото други, които извадих по тъпя до нея :) Подредих всичко на ново и се качих у нас с един куп стари детски книжки - любими и такива, които не съм чела, но сега ще прочета. Нали не е много инфантилно да чета "Тошко Африкански", "Пипи дългото чорапче" и "Сребърни кънки" на 20 години? По-добре късно, отколкото никога, смятам аз. Та, идеята ми беше, отдели няколко часа и се разрови в своите детски книги, защото се оказва много, много интересно и ще си спомиш неща, които мислиш, че отдавна си забравил ;)


9 коментара:

 1. Искам да ми дадеш Сребърните кънки после :)
  И не, не е инфантилно.
  ЧРД на Астрид Линдгрен днес, така че си улучила съвсем тематично.
  PS. На мен любима ми беше "Мили мой Мио", "Братята с лъвски сърца" и "Гъбарко". Естествено и някакви не толкова детски вече... Майн Рид, Карл Май, а-у...

  ОтговорИзтриване
 2. "bratqta s lavski sarca" e nai-nai-dobrata!!! i neq q pro4etoh sas zakasnenie, 4ak na 15-16 nqkade :D a "kankite" moga da ti gi dam o6te v ponedelnik, za6toto sega 6te 4eta drugo :)

  ОтговорИзтриване
 3. На снимките виждам поредицата на Боско.Художникът е Тони УЛф, а илюстрациите му...no comment...ДЪЛБОКО ЗАПЕЧАТАНИ са В ДЕТСКОТО МИ СЪЗНАНИЕ.А що се отнася до Фердо мравката, никога няма да забравя как тати ми четеше от нея погълнат сигурно повече от мен.ХАХА!Имаше дори един конкурс за четене на чешки и словашки приказки и в 6 клас спечелих награда именно с прочитане на страничка от товА книжле.Моите детски книжки си ги пазя ревностно, някои от тях чета на братовчедка ми, което е и много добър урок по "книжките не трябва да се мачкат, защото са много ценни".Ще четем именно тези книжки и ще разглеждаме именно тези картинки и с моите неродени деца някой ден :))

  ОтговорИзтриване
 4. Босковците са ЕТАП в моя живот и развитие хаха :)

  ОтговорИзтриване
 5. Много искам да видя отново книжките за Боско.Имам само слаби спомени за тях като сам била още в детската градина.Искам да ги намеря ама вече никъде ги няма.Направо е ужасно че такива красиви детски книжки ги спира от производство!Ако ти е въмойно прати ми снимки от книжките на мейла поне да ги разгледам моля те! elorna@mail.bg

  ОтговорИзтриване
 6. Здравейте!
  Моля кажете, не на шега :) продават ли се книжките за Боско? Искам синът ми, като порасне да може да се докосне до този вълшебен свят, както аз успях, когато бях дете... за съжаление вече не притежавам тези книжки и много бих искала да ги имам отново.
  Благодаря предварително!
  Ще очаквам някакъв отговор на k07ka@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 7. И аз издирвам Боско!
  Предполагам, че не Ви дава сърце да се разделите с тях и не бихте ги продал, но можете ли да ги сканирате и да ги разпространим в интернет по някакъв начин? Много хора ще са изключително благодарни!!!

  ОтговорИзтриване
 8. Продава ли се книжката Боско за Горските обитатели

  ОтговорИзтриване