26 ноември 2007

influential/favorite books

Яко клипче, което ме накара да се замисля - какво имате в библиотеките си? Кои книги взехте със себе си в София? Нека да проверим кои заглавия ще съвпаднат - ще напиша моите като коментар към този пост.

7 коментара:

 1. Учебна литература:
  Жълтата граматика на Шмит :-D
  Българо-немски речник
  Правописен речник
  Българска граматика на Пашов
  Книгознание на Ани Гергова
  Художествена литература:
  "Габриела, карамфил и канела" на Жоржи Амаду, "Спасителят в ръжта" на Селинджър, "Балада за Георг Хених" на Виктор Пасков, "Нощен патрул" и "Лабиринтът на отраженията" на Сергей, 9.99 на Фредерик Бегбеде/на немски/ и пак от него - "Windows on the world" и "Мемоарите на един откачен младеж",
  "Амулетът на Самарканд" на Джонатан Страуд, "Ева Луна", "Паула" и "Дъщеря на съдбата" на Исабел Алиенде (занесох си "Портрет в сепия" в Бургас и я забравих там), "Строители на съвременна България", която гледам недоверчиво и се чудя защо я взех, "Защото те обичам" на Давид Овадия, "Любовно разписание" на Георги Константинов, сборника "Английски хумор за ценители" и " Замъкът Бландингс" на П.Г.Удхаус.
  Имам и няколко, взети на заем, но тъй като не са мои - не ги пиша.

  ОтговорИзтриване
 2. Ами аз много рядко препрочитам книги и тук с мен са само тези, които чета в момента или имам намерение да чета скоро.
  Вече прочетениете ги нося на майка ми да ги чете или ги давам на приятели :)

  ОтговорИзтриване
 3. 0.о блазе ти. Аз трупам, ли трупам... скоро няма да остане място за мен :)
  А повечето си книги ги знам наизуст:)

  ОтговорИзтриване
 4. аз пък съм си у назе :D никога не препрочитам книгите, просто не изпитвам нужда ахаха единствено "Бел Ами" и "Бай Ганьо" и то заради училище :)

  ОтговорИзтриване
 5. Добре, а ако ти се наложи да се изнесеш, кои би взела?

  ОтговорИзтриване
 6. Абе вие луди ли сте? Аз ако напиша всичките си книги, ще ми отнеме 1000 часа! Направо не ти вярвам, че това са ти всичките! Но виж за жълтата граматика зверски се смях хаха...тая немска ни беляза доживот!

  ОтговорИзтриване
 7. Леда, това са книгите, които са ми подарени или съм си купила сама и които са на мястото, където живея в момента. Иначе книгите, които са семейно притежание /или са мои лични, но са останали в Бургас/ са много повече...

  ОтговорИзтриване