20 февруари 2008

Енциклопедията Brockhaus online

Статията във вестник " Дневник"


Единственото, което мога да кажа е "Юпииииии!" Имала съм удоволствието да ползвам книжното тяло на Brockhaus и мога да кажа, че енциклопедията е страшно подробна, изпипана и коректна - има информация за абсолютно всяко нещо, за което се сетиш. И с нетърпение ще очаквам датата 1. април 2008 :)
Дано не се окаже някоя голяма шега.

Предполагам, че следващият ще ме светне да ползвам Wikipedia - хубавото на Wikipedia е, че всеки може да пише статии там. Лошото й е, че всеки може да пише там (вижте статиите за Македония в българската или за България в македонската и ще разберете какво имам предвид.) В това отношение поне интернет ще стане един малко по-достоверен източник на информация. Аз съм фенка и на интернет и на хубавите енциколопедии, така че това ще е дин страхотен подарък за мен.

Обаче... щом Brockhaus се отказват от продажбата на енциклопедии на хартиен носител, защото не носят достатъчно печалба, това не е ли поредният пирон в ковчега на книгата такава, каквато я познаваме? Поне на по-специализираната литература?1 коментар:

  1. Честито на владеещите немски, защото според мен се заформя нещо голямо с тази инициатива.

    ОтговорИзтриване