13 декември 2007

Капитал Лайт - Брой 48

Пускам темата с малко закъснение, но все забравям. Всички са чували за вестник "Капитал", а който го купув знае, че към него върви и "Light". Вече предпоследният брой, беше изцяло посветен на книгите. Едва ли ще може да се намери по реповете, но и няма нужда, защото "Light" има интернет издание. В него могат да се намерят всички статии във вида, в който са публикувани на хартия. Който се интересува, може да прочете за явлението bookcrossing, да помечтае за книжарници тип "Имате поща", Вида и Камелия ще се убедят, че не само те пазаруват от "Нисим" и естествено да не забравяме да прегледаме книгите на 2007 според "Аз чета" (блогът, създаден от нашия колега по журналистика Александър Кръстев, 3 курс). Аз лично препоръчвам интервюто с Раймонд Вагенщайн, но по-добре сами проверете, защото има още :)

01. Чете ли се?
02. Аз, буккросърът
03. Милена Златарова за виртуалното общуване и книжните тела
04. Веселин Паскалев: пуснете книгата
05. Книгите на 2007
06. Уличната търговия изживява своето време
07. С дъх на стара хартия vs имам 200 книги в джоба
08. В търсене на Мег

8 коментара:

 1. +1 за Нисим. Не купувам от другаде, освен ако не съм принудена да го сторя (а и е най-близката книжарница до дома ми). Сладурите вътре са като излезли от някой роман, само дето Георги Тенев вече стана "известен" и не се свърта много-много там.
  Като вляза там, попадам в друго измерение - най-сетне срещнах хора, които обичат да говорят за книгите, които продават.

  ОтговорИзтриване
 2. само веднъж съм пазарувала там. купих си биографията на Пикасо :) но при всички положения е много вълшебна атмосферата.

  ОтговорИзтриване
 3. разкажете малко за Нисим, аз за пръв пут чувам ...

  ОтговорИзтриване
 4. Леда, на В. Левски е, много приятно местенце, наистина.

  А мен малко повече ме интересува бууккросингът... Някак си не мога да си представя да си зарежа книгата някъде. Опитах се един път - оставих някакво сборниче с английски фантастични разкази на Часовника, и тръгнах по Александровска към нас. Като стигнах до Альошата се завъртях в кръг да си я взема :):):)

  ОтговорИзтриване
 5. и аз не мога да бъда буккросър, защото дори ми е трудно да си представя как ще си купя книга и ще я зарежа на пейка примерно о,О ноу уей...

  леда, "Нисим" е една мн приятна и малка книжарница на "Левски". Представи си малко пространство, с мн книги, натрупани по всички рафтове :Р

  ОтговорИзтриване
 6. Нещо подобно на книжарницата на Мег Райън в "Имате поща"

  ОтговорИзтриване
 7. E аз живея на Дондуков и Левски :) Кажете в коя част на дякона? ... вече съм доста любопитна!

  ОтговорИзтриване
 8. Срещу турското посолство е (май на Венелин и Левски)- малко преди Попа. Ужасно прекрасно, както казва моя приятелка.
  Само дето често е доста фул и не е толкова чудно-атмосферно. Но да си лафиш с Бояна (жената, която продава) и с двамата "младежи" - безценно! :)
  А, и имат повече броеве на списание "Театър", отколкото някога съм виждала другаде.
  P.S. Мен бууккросинга ме кефи страшно много като идея - чух за него във Финландия, доста популярен е (дори в малкото градче, в което бях, в момента са "пуснати" 17 книги). Скоро ще понапиша нещо в блога си, но искам да ми минат контролните утре, вдругиден и в четвъртък. Уф.

  ОтговорИзтриване